Gebruikersnaam:   Wachtwoord:   Gratis Registreren | Wachtwoord vergeten?
Rechtenforum.nl
Rechtenforum.nl Rechtenforum.nl
 
Controle paneel
Registreren Registreren
Agenda Agenda
Help Help
Zoeken Zoeken
Inloggen Inloggen

Partners
Energie vergelijken
Internet vergelijken
Hypotheekadviseur
Q Scheidingsadviseurs
Vergelijk.com

Rechtsbronnen
Rechtspraak
Kamervragen
Kamerstukken
AMvBs
Beleidsregels
Circulaires
Koninklijke Besluiten
Ministeriële Regelingen
Regelingen PBO/OLBB
Regelingen ZBO
Reglementen van Orde
Rijkskoninklijke Besl.
Rijkswetten
Verdragen
Wetten Overzicht

Wettenbundel
Awb - Algm. w. best...
AWR - Algm. w. inz...
BW Boek 1 - Burg...
BW Boek 2 - Burg...
BW Boek 3 - Burg...
BW Boek 4 - Burg...
BW Boek 5 - Burg...
BW Boek 6 - Burg...
BW Boek 7 - Burg...
BW Boek 7a - Burg...
BW Boek 8 - Burg...
FW - Faillissement...
Gemw - Gemeente...
GW - Grondwet
KW - Kieswet
PW - Provinciewet
WW - Werkloosheid...
Wbp - Wet bescherm...
IB - Wet inkomstbel...
WAO - Wet op de arb..
WWB - W. werk & bij...
RV - W. v. Burgerlijk...
Sr - W. v. Strafrecht
Sv - W. v. Strafvor...

Visie
Werkgevers toch ...
Waarderingsperik...
Het verschonings...
Indirect discrim...
Een recht op ide...
» Visie insturen

Rechtennieuws.nl
Loods mag worden...
KPN bereikt akko...
Van der Steur wi...
AKD adviseert de...
Kneppelhout beno...
» Nieuws melden

Snellinks
EUR
OUNL
RuG
RUN
UL
UM
UU
UvA
UvT
VU
Meer links

Rechtenforum
Over Rechtenforum
Maak favoriet
Maak startpagina
Mail deze site
Link naar ons
Colofon
Meedoen
Feedback
Contact

Recente topics
Klacht tegen a...
Contact en str...
proces verbaal...
Res Nullius ?
180-dagen rege...

Carrière
Boekel De Nerée
CMS DSB

Content Syndication


 
Het is nu ma 29 apr 2024 14:48
Bekijk onbeantwoorde berichten

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pensioenpremie-afdracht blijkt gestaakt door vrml werkgever
Moderators: Nemine contradicente, StevenK, Moderator Team

 
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie Pagina 1 van 1
Printvriendelijk | E-mail vriend(in) Vorige onderwerp | Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Vera_M

Vera_M

Leeftijd: 68
Geslacht: Vrouw
Sterrenbeeld: Weegschaal


Berichten: 2


BerichtGeplaatst: do 17 sep 2015 12:51    Onderwerp: Pensioenpremie-afdracht blijkt gestaakt door vrml werkgever Reageer met quote Naar onder Naar boven

Beste juristen,

Ik hoop dat ik mijn casus in de juiste pijler heb geplaatst. Zo niet, zou een mod het dan willen verplaatsen naar de juiste pijler?

Sinds 1 april 2007 ben ik bij voormalige en laatste werkgever weg middels een ontbindingsverzoek. In het kort kwam het erop neer dat de rechter vond dat beide partijen 'schuld' hadden en is mij destijds een bedrag toegekend mbv de kantonrechterformule. Achterliggend discussiepunt was 'onenigheid over de wijze waarop de werkzaamheden ingevuld dienden te worden'. Ik heb ook nog een (neutraal) getuigschrift meegekregen. Aantal dienstjaren bij het bedrijf was 6.

Begin maart 2007 (enkele weken voor de ontbinding) ben ik ziek geworden. Vervolgens ben ik 2 jaren in de ZW geweest en aansluitend tot op heden heb ik een 80-100% WIA uitkering, waar ik gezien mijn leeftijd, niet meer uit denk te komen. Heb echter mijn maatschappelijke draai gelukkig wel gevonden met zinvol vrijwilligerswerk.

Nu kwam ik er onlangs achter dat de ex WG al sinds de ontbinding geen pensioenpremie meer afdraagt. Mijn advocaat van destijds verzekerde mij dat het met de pensioenopbouw wel goed zou komen, omdat ik de status had 'ziek uit dienst' en premie-afdracht dan gegarandeerd zou zijn. Natuurlijk erg dom van mezelf om dat in de afgelopen 8 jaar niet te hebben gechecked! Inmiddels uitgebreid contact gehad met het pensioenfonds en zij schakelden tussentijds weer met de ex WG.

In het kort komt het erop neer dat het pensioenfonds slechts uitvoerend is en niets voor mij kan betekenen. Zij verwijzen mij door naar de ex WG. Heb dus een contactpersoon opgekregen en blijkt notabene de jurist te zijn die destijds ook de belangen behartigde voor dat bedrijf tijdens de zitting! In een kort eerste telefonisch contact werd mij al direct duidelijk dat de ex WG niet over de brug zal komen. Samengevat gooien ze het op de wijze van uitdiensttreden (ontbindingsprocedure).

Al het eea gegoogled en nagevraagd bij het Juridisch Loket (JL):

1) Per pensioenfonds schijnt het verschillend te zijn, maar bij mijn pensioenfonds is het geregeld (in het reglement) dat de pensioenpremie doorbetaald dient te worden, indien de pensioengerechtigde in de ZW belandt en daarna arbeidsongeschikt raakt (wao/wia/iva). En dat is bij mij het geval. Ook is van belang of de werknemer zgh "Ziek uit dienst" ging. Was ook bij mij het geval. Onduidelijk is trouwens voor mij of de ex WG zo'n premie doorbetaald of het pensioenfonds (als een soort verzekering).

2) Wie de meldplicht heeft is echter wat vaag. De contactpersoon bij het pensioenfonds laat weten dat de ex WG dat had moeten doen. Ik kan het echter nergens zwart op wit vinden (in het reglement). Met googlen zie ik verschillende antwoorden. Ik vraag me af of hier landelijke regelgeving voor is. Wat ik wel weet is dat de werknemer zelf een meldplicht heeft, als pensioenpremie doorbetaald wordt, indien er omstandigheden wijzigen. Bijvoorbeeld je AO percentage gaat omlaag of je gaat (deels) werken. In dat geval moet de pensioenpremie aangepast worden (omlaag).

3) In ieder geval heb ik uitgebreide bewijsstukken van zowel de vrml WG als van het UWV omtrent ingangsdata e.d. van de ziektewet en WIA. Ook de uitspraak van de ontbindingsprocedure heb ik nog, dus bewijsstukken alom. Ik wil nu voor elkaar krijgen dat de ex WG (of het pensioenfonds, dat is me onduidelijk) de pensioenpremie met terugwerkende kracht uit- en doorbetaald. Immers, ook nu bouw ik niets meer op en valt zeer nadelig uit voor mij. De AOW leeftijd nadert met rasse schreden!

Wie is hier goed in thuis en kan mij wat tips geven? Het JL adviseert mij wel hierin, maar uiteindelijk verwijzen zij mij toch door naar een externe advocaat. En ik schijn op grond van het totaal inkomen van ons huishouden geen subsidie te krijgen, dus eigen kosten. Eerste actie zal zijn dat ik de contactpersoon van de ex WG zal moeten (laten) aanschrijven. Zij hebben er geen enkel belang bij dat dit wordt uitgezocht en ze eventueel moeten uitbetalen.

Oh ja, ben al aan het zoeken naar jurisprudentie in rechtspraak.nl maar kan als leek de juiste zoektermen maar niet vinden. Telkens veel te veel hits en/of de verkeerde uitspraken komen eruit.

Hartelijk dank alvast voor de reacties!

Met vriendelijke groeten,

Vera
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Vera_M

Vera_M

Leeftijd: 68
Geslacht: Vrouw
Sterrenbeeld: Weegschaal


Berichten: 2


BerichtGeplaatst: do 24 sep 2015 23:21    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Niemand van de juristen die hier iets zinnigs over kan zeggen?

Binnenkort zal ik een open en neutraal briefje schrijven aan de bedrijfsjurist van de vrmll werkgever. Ben benieuwd naar de reactie en zal het hier updaten.

P.s. Staat dit topic nu in de juiste pijler? Misschien kan iemand daar in ieder geval iets over zeggen? Ik ben geen jurist en weet niet goed onder welk recht dit valt. Ik wil natuurlijk graag dat mijn kwestie bekeken wordt door de juiste doelgroep.

Met vriendelijke groet,

Vera
Bekijk profiel Stuur privé bericht
DENNIS79



Leeftijd: 44
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Maagd
Studieomgeving (BA): UvT
Studieomgeving (MA): UvT
Berichten: 1754


BerichtGeplaatst: vr 25 sep 2015 9:30    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Beste Vera,

Het staat inderdaad in het verkeerde subforum; arbeidsrecht was beter geweest. Ik kan het helaas niet voor je repareren.

Ik zie nergens in je verhaal om welk pensioenfonds het gaat, dus ik kan er eigenlijk ook niet echt een zinnig woord over zeggen. Over het algemeen dient de werknemer zijn ziek uit dienst aan te geven bij het pensioenfonds, maar wordt de werknemer daar op gewezen door de werkgever. Over het algemeen betaalt het pensioenfonds zelf de premie tijdens de periode van (duurzame) arbeidsongeschiktheid.

Gezien de omstandigheden van jouw geval, dat het al vrij lang geleden is, dat het niet duidelijk is bij wie je met je vordering moet zijn en dat je er zelf ook niet heel veel van af weet, zou ik je van harte willen adviseren om toch echt een advocaat, of wellicht pensioenspecialist, in te schakelen. Ja, dat kost geld, maar ik denk dat zo'n expert vrij snel, op basis van de relevante stukken, kan inschatten hoeveel kans je maakt om dit door te zetten. Je kunt dan alsnog een keuze maken of je het juridische traject voort wil zetten!
_________________
"Nusquam est, qui ubique est"
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie Pagina 1 van 1

Tijden zijn in GMT + 2 uur


Wie zijn er online?
Leden op dit forum: Geen

U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
U mag geen reacties plaatsen
U mag uw berichten niet bewerken
U mag uw berichten niet verwijderen
U mag niet stemmen in polls

Ga naar:  



Home | Over Rechtenforum.nl | Agenda | Visie | Downloads | Links | Mail deze site | Contact

Sites: Rechtennieuws.nl | Jure.nl | Maxius.nl | Parlis.nl | Rechtenforum.nl | Juridischeagenda.nl | Juridica.nl | MijnWetten.nl | AdvocatenZoeken.nl

© 2003 - 2018 Rechtenforum.nl | Gebruiksvoorwaarden | Privacyverklaring | RSS feeds