Gebruikersnaam:   Wachtwoord:   Gratis Registreren | Wachtwoord vergeten? Blog
Rechtenforum.nl
Rechtenforum.nl Rechtenforum.nl
 
Controle paneel
Registreren Registreren
Agenda Agenda
Help Help
Zoeken Zoeken
Inloggen Inloggen

Partners
Energie vergelijken
Internet vergelijken
Hypotheekadviseur
Q Scheidingsadviseurs
Vergelijk.com

Rechtsbronnen
Rechtspraak
Kamervragen
Kamerstukken
AMvBs
Beleidsregels
Circulaires
Koninklijke Besluiten
Ministeriële Regelingen
Regelingen PBO/OLBB
Regelingen ZBO
Reglementen van Orde
Rijkskoninklijke Besl.
Rijkswetten
Verdragen
Wetten Overzicht

Wettenbundel
Awb - Algm. w. best...
AWR - Algm. w. inz...
BW Boek 1 - Burg...
BW Boek 2 - Burg...
BW Boek 3 - Burg...
BW Boek 4 - Burg...
BW Boek 5 - Burg...
BW Boek 6 - Burg...
BW Boek 7 - Burg...
BW Boek 7a - Burg...
BW Boek 8 - Burg...
FW - Faillissement...
Gemw - Gemeente...
GW - Grondwet
KW - Kieswet
PW - Provinciewet
WW - Werkloosheid...
Wbp - Wet bescherm...
IB - Wet inkomstbel...
WAO - Wet op de arb..
WWB - W. werk & bij...
RV - W. v. Burgerlijk...
Sr - W. v. Strafrecht
Sv - W. v. Strafvor...

Visie
Werkgevers toch ...
Waarderingsperik...
Het verschonings...
Indirect discrim...
Een recht op ide...
» Visie insturen

Rechtennieuws.nl
Loods mag worden...
KPN bereikt akko...
Van der Steur wi...
AKD adviseert de...
Kneppelhout beno...
» Nieuws melden

Snellinks
EUR
OUNL
RuG
RUN
UL
UM
UU
UvA
UvT
VU
Meer links

Rechtenforum
Over Rechtenforum
Maak favoriet
Maak startpagina
Mail deze site
Link naar ons
Colofon
Meedoen
Feedback
Contact

Recente topics
Merkrecht en r...
WOZ waarde bij...
ww, vakantie e...
Pretty Girls f...
Klacht tegen a...

Carrière
Boekel De Nerée
CMS DSB

Content Syndication


 
Het is nu za 08 jun 2024 2:43
Bekijk onbeantwoorde berichten

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Open Universiteit
Moderators: Michèle, StevenK, Moderator Team

 
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie Pagina 4 van 5 Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende
Printvriendelijk | E-mail vriend(in) Vorige onderwerp | Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
StevenK
Moderator


Leeftijd: 51
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Boogschutter
Studieomgeving (BA): OU
Studieomgeving (MA): OU
Berichten: 4108


BerichtGeplaatst: zo 07 aug 2005 19:21    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

mmbeckmann schreef:
Die SYS tentamens lijken me ideaal. Maar is veelal het meerendeel van de tentamens op die manier af te leggen of gaat het meeste toch landelijk?

Het verschilt een beetje of een vak via SYS afgenomen wordt; alleen de MC tentamens lenen zich daarvoor en dan nog alleen de vakken die wat langer bestaan, want bij een nieuwe (versie van een) cursus zijn de eerste paar tentamenrondes altijd regulier.

Ik denk dat een stuk 12 vakken MC getentamineerd wordt, maar dat kun je precies in de studiegids terugvinden.
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Bekijk de homepage
KimK



Leeftijd: 42
Geslacht: Vrouw
Sterrenbeeld: Stier


Berichten: 5


BerichtGeplaatst: ma 08 aug 2005 10:13    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

[quote="mmbeckmann"]
KimK schreef:
mmbeckmann schreef:

En voor jou: een buitenlandse uni of zijn die kwalitatief niet zo goed of is het meer een taalprobleem?

is het wel een beetje te doen om alle examens die je per jaar hebt in 4x te moeten proppen of valt het allemaal wel mee?


@KimK..
Ik zou eventueel naar de universiteit van Nice kunnen (ik woon Cannes) maar chauvinistisch en beperkt als ze hier zijn (clichematig maar waar) bieden ze daar alleen opledeidingen aan in het Frans. Dat spreek ik wel, maar zeker niet goed genoeg om een academische opleiding te volgen. Jammer, want anders had ik graag internationaal recht gestudeerd in het Engels. Daarnaast interesseert het Franse recht me niets.

Ondanks het feit dat ik zeer waarschijnlijk nog een behoorlijke tijd in het buitenland blijf (voorlopig Frankrijk maar binnen 2-4 jaar hoogstwaarschijnlijk Milaan) neig ik gevoelsmatig naar niets anders dan NL recht, hooguit een master internationaal recht.

En 4 examenrondes per jaar is wel te doen. Ik ben meestal 1 of 2 maanden met een module bezig, ik studeer dan een paar uur per dag. Ik lees en maak direct een samenvatting (kost veel tijd maar het loont). Meestal doe ik er 2 per ronde, soms 3 als de modulen wat minder zwaar wegen.

Hoeveel doe jij er gemiddeld per jaar Kim? En hoelang doe je dan over de voorbereiding? (noteer het aantal studielast-uren erbij). Die SYS tentamens lijken me ideaal. Maar is veelal het meerendeel van de tentamens op die manier af te leggen of gaat het meeste toch landelijk?

@ StevenK..
Bedankt voor de opheldering over de masters.


Hoeveel ik er per jaar doe kan ik nog niet zeggen aangezien ik net met mijn eerste module ben begonnen. Maar ik hoop er zo'n 10 per jaar te halen. Met zo'n 56 modules voor de bachelor- en masterfase moet het te doen zijn om in een jaar of 5/6 klaar te zijn.

Met rechtsgeschiedenis ben ik echt met leren begonnen in de laatste week van juli en ik hoop ergens half september mijn tentamen te kunnen gaan doen. Ik ga er vanuit dat ik met deze module wat meer moeite heb omdat deze stof mij totaal onbekend is, voor wat betreft de inleidingen van de vers. rechtsgebieden denk ik dat die me iets makkelijker afgaan omdat ik daar toch wel enige kennis van heb.

Op het moment leer ik elke avond zo'n 2 uur en in het weekend nog es 5/6 uur per dag dus per week kom ik uit op zo'n 15/17 uur per week uit. Ik hoop dat dat genoeg is Think om mijn gewenste studietempo te behalen want, soms als het echt lekker gaat dan kan ik wel langer doorgaan, maar meestal neem ik na die tijd niet veel meer op dus heeft het ook geen nut om langer door te gaan Sad .

Gisteren heb ik alles nog es op een rijtje gezet om een beetje een studieplanning te maken. Voor de eerste 14 modules in de propedeuse-fase hebben alle tentamens, ook de reguliere (reguliere zijn er maar voor 5 modules in totaal), mc-vragen op de volgende na:
- Inleiding Privaatrecht, die heeft mc en open vragen
- Recht en Samenleving, die heeft alleen open vragen
- Juridische Vaardigheden 1, die sluit je af met een opdracht

Dus wat dat betreft moet het goed te doen zijn. Ikzelf vind mc-vragen errug fijn. Ik bedoel, het goede antwoord staat er altijd bij en alsje het dan een beetje geleerd hebt moet het goed te doen zijn Laughing . Misschien dat ik hier nog op terugkom als ik mijn eerste tentamen heb gemaakt Wink

En als ik vragen mag:
Zit je voor je werk in het buitenland? En zoja wat voor werk doe je en hoe ben je erin gerold? Lijkt me errug leuk Smile en ook als je om de zoveel jaar weer ergens anders naar toe gaat errug afwisselend. Zelf heb ik altijd graag naar het buitenland gewild maar het is er nog nooit van gekomen.
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Verstuur e-mail
mmbeckmann

mmbeckmann

Leeftijd: 41
Geslacht: Vrouw
Sterrenbeeld: Schorpioen


Berichten: 13


BerichtGeplaatst: vr 12 aug 2005 16:06    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

KimK schreef:
[En als ik vragen mag:
Zit je voor je werk in het buitenland? En zoja wat voor werk doe je en hoe ben je erin gerold? Lijkt me errug leuk Smile en ook als je om de zoveel jaar weer ergens anders naar toe gaat errug afwisselend. Zelf heb ik altijd graag naar het buitenland gewild maar het is er nog nooit van gekomen.


Ik zit hier i.v.m. werk ja, maar niet dat van mij; ik ben immers student en heb tot het moment dat ik mijn diploma in ontvangst mag nemen weinig maatschappelijke betekenis vrees ik, laat staan in Frankrijk.. Ik heb wel een (bij)baan als "nou nou". Ik werk voor een NL/FR gezin en neem de dagelijkse zorg van hun aanvallige dochtertje van bijna 3 jaar op me. Heel wat anders dus, zeerzeker niet mijn roeping maar op het moment heel goed te doen, het is dan ook van tijdelijke aard.

Mijn vriend werkt in de vastgoedsector en ik ben -hoewel het natuurlijk ook zo z'n nadelen heeft- met alle plezier met 'm mee verhuisd. Eerst een jaar in Parijs vertoefd en in Februari zijn we afgereisd naar het immer zonnige Cannes.. Cool

Het lijkt me trouwens niet uitgesloten voor jou om nog eens je biezen te pakken. Er zitten hier genoeg Nederlanders; (tand)artsen, piloten, makelaars, evenementenbureau's, en ook juristen ja.

Er zijn genoeg grote advocatenbureaus'met vestigingen in het buitenland, van Brussel tot Tokyo. Als je voor zo'n kantoor aan de slag gaat is het vaak gebruikelijk dat je een tijdje wordt "weggestuurd" om ervaring op te doen. Tenminste, zo heb ik het begrepen van mijn huidige (Nederlandse) werkgeefster. Zij is werkzaam als fiscaal adviseur bij een NL advocatenkantoor in Parijs. Dus als dat echt je streven is moet het lukken.

Weet je al welke master je gaat doen? Internationaal recht lijkt me het meest voor de hand liggend als je je horizon wil verbreden.

Trouwens, ik begreep dat stages voor OU-studenten niet verplicht zijn, maar is het wel mogelijk/wenselijk met het oog op brede(re) ervaring? Kan van pas komen bij sollicitaties lijkt me? En het kan tevens als opstapje naar een echte baan leiden blijkt vaak genoeg toch?
_________________
M.
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Hanifa



Leeftijd: 50
Geslacht: Vrouw
Sterrenbeeld: Schorpioen
Studieomgeving (BA): OU

Berichten: 693


BerichtGeplaatst: vr 28 okt 2005 8:22    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

@KimK: Kun jij het makkelijk bolwerken de uni naast je werk? Ik werk namelijk ook. 4 dagen per week. Op dit moment doe ik een studie aan de bestuursacademie maar doordat ik op die manier met het recht in aanraking kwam, werd voor mij duidelijk dat dit is wat ik wil. Alleen, net als jij kan ik het niet opbrengen om voltijd te studeren en niet meer te werken. Bovendien vind ik het wel prettig aan de slag te blijven want als ik klaar ben met de uni ben ik rond de 40 Embarassed .

Ik ben heel erg benieuwd hoe jij dat ervaart. Ik kan er pas over twee jaar mee beginnen maar vind het wel prettig om me nu alvast te oriënteren.

Bedankt voor je antwoord alvast.

Groetjes Hanifa
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Guillaume58



Leeftijd: 63
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Vissen
Studieomgeving (BA): OU
Studieomgeving (MA): OU
Berichten: 63


BerichtGeplaatst: vr 18 nov 2005 15:40    Onderwerp: studietijd Reageer met quote Naar onder Naar boven

Ik heb nu alle vakken doorlopen. Alleen nog de scriptie. Mij ontbreekt het aan inspiratie om te komen tot een goede onderzoeksvraag.

Laatst aangepast door Guillaume58 op zo 22 jan 2006 8:09, in totaal 1 keer bewerkt
Bekijk profiel Stuur privé bericht
mmbeckmann

mmbeckmann

Leeftijd: 41
Geslacht: Vrouw
Sterrenbeeld: Schorpioen


Berichten: 13


BerichtGeplaatst: vr 18 nov 2005 16:09    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Je bedoelt je scriptIE? Welke specialisatie heb je gekozen? Misschien kun je voortborduren op een actualiteit uit het nieuws? Ik begreep dat Bram Moszkowicz voornemens is Greta Duisenberg juridisch aan te pakken voor haar opmerking dat de joden naast de gazastrook nu ook Amsterdam annexeren. Misschien niet echt origineel maar het NL volk heeft naar zulke onderwerpen in ieder geval wel oren: in hoeverre beinvloed de dalende tolerantie in NL (voor zover het maatschappelijk verkeer betaamt) naar aanleiding van verschillende incidenten de laatste 2 jaar de jurisprudentie over het grondrecht vrijheid van meningsuiting? Zoiets..
_________________
M.
Bekijk profiel Stuur privé bericht
tikSimone

tikSimone

Leeftijd: 58
Geslacht: Vrouw
Sterrenbeeld: Waterman
Studieomgeving (BA): EUR
Studieomgeving (MA): EUR
Berichten: 12147


BerichtGeplaatst: vr 18 nov 2005 19:38    Onderwerp: Re: studietijd Reageer met quote Naar onder Naar boven

Guillaume58 schreef:
Ik heb nu alle vakken doorlopen. Alleen nog de scripty. Mij ontbreekt het aan inspiratie om te komen tot een goede onderzoeksvraag.
Dat lijkt me lastig als je toch ook wilt afstuderen.
_________________
Nait soez'n, moar doun!
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Bekijk de homepage
abraxes

abraxes

Leeftijd: 44
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Tweelingen
Studieomgeving (BA): OU

Berichten: 1624


BerichtGeplaatst: wo 18 jan 2006 1:47    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Ik las laatst in een nieuwsbrief van de OU dat de studie rechtswetenschappen van de open universiteit volgens een onderzoek hoog staat aangeschreven (1e of 2e plaats). Hoe zit dat nou precies?
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Bekijk de homepage
StevenK
Moderator


Leeftijd: 51
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Boogschutter
Studieomgeving (BA): OU
Studieomgeving (MA): OU
Berichten: 4108


BerichtGeplaatst: wo 18 jan 2006 5:44    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

abraxes schreef:
Ik las laatst in een nieuwsbrief van de OU dat de studie rechtswetenschappen van de open universiteit volgens een onderzoek hoog staat aangeschreven (1e of 2e plaats). Hoe zit dat nou precies?

Volgens mij pakt elke uni uit dat onderzoek een categorie waar ze goed uitkomen en wordt die categorie daarna uit marketing-technisch oogpunt dat 'belangrijkste categorie' of 'essentie van het onderzoek' benoemd.

Ik heb het idee dat het onderwijs bij de OU goed is waar het gaat om kennis vergaren; voor de ontwikkeling van de algemene juridische vaardigheden leent het afstandsonderwijs zich een stuk minder.

Daardoor is de directe link met de praktijk zeker niet optimaal; aangezien het gros van de studenten echter toch a wel wat andere ervaring heeft in de maatschappij hoeft dit niet meteen een probleem te zijn.
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Bekijk de homepage
abraxes

abraxes

Leeftijd: 44
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Tweelingen
Studieomgeving (BA): OU

Berichten: 1624


BerichtGeplaatst: do 19 jan 2006 0:40    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Quote:
Volgens mij pakt elke uni uit dat onderzoek een categorie waar ze goed uitkomen en wordt die categorie daarna uit marketing-technisch oogpunt dat 'belangrijkste categorie' of 'essentie van het onderzoek' benoemd.


Een beetje reclame kan geen kwaad mits dit op zuivere grondslag geschiedt. Laughing

Quote:
Ik heb het idee dat het onderwijs bij de OU goed is waar het gaat om kennis vergaren; voor de ontwikkeling van de algemene juridische vaardigheden leent het afstandsonderwijs zich een stuk minder.


Mee eens. Wel vraag ik me af of een college met 200 man nou zoveel beter is. Of een werkgroep waarbij de helft niets uitvoert of gewoon niet op komt dagen. Maar natuurlijk kan dit bij goed functioneren zeker wel positief zijn. Ik kan hier eigenlijk beter een vraag van maken: zijn jullie erg te spreken over hetgeen ik zojuist bekritiseerd heb?


Bij eerdere opleidingen heb ik vaak gekozen de studie thuis voort te zetten omdat de leerkrachten vaak niet veel meer deden, dan voorlezen (een enkele uitzondering daargelaten). Dit gaat echter niet op voor de universiteit, ik ben er van overtuigd dat daar intelligente mensen rondlopen (duh) waar ik veel van kan leren. deze interactie is in vergelijk met 'gewone' universiteiten helaas beperkter aanwezig bij de OU, iets wat ik wel mis. Daar staat tegenover dat bepaalde vaardigheden goed worden of kunnen worden ontwikkeld. Daarnaast probeer ik de vaardigheden die minder aan bod komen op een andere manier te ontwikkelen, daarbij is dit forum een uitkomst.
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Bekijk de homepage
Guillaume58



Leeftijd: 63
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Vissen
Studieomgeving (BA): OU
Studieomgeving (MA): OU
Berichten: 63


BerichtGeplaatst: za 21 jan 2006 22:49    Onderwerp: onderzoeksplan Reageer met quote Naar onder Naar boven

voordat ik aan de scriptie kan beginnen moet ik een onderzoeksplan indienen. Wie heeft zo een onderzoeksplan al gemaakt dat ik als voorbeeld kan gebruiken?
Bekijk profiel Stuur privé bericht
StevenK
Moderator


Leeftijd: 51
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Boogschutter
Studieomgeving (BA): OU
Studieomgeving (MA): OU
Berichten: 4108


BerichtGeplaatst: za 21 jan 2006 22:58    Onderwerp: Re: onderzoeksplan Reageer met quote Naar onder Naar boven

Guillaume58 schreef:
voordat ik aan de scriptie kan beginnen moet ik een onderzoeksplan indienen. Wie heeft zo een onderzoeksplan al gemaakt dat ik als voorbeeld kan gebruiken?

Heb je geen JV2 gehad ? En heb je niks aan de scriptie-handleiding of aan je scriptie-begeleider ?
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Bekijk de homepage
Guillaume58



Leeftijd: 63
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Vissen
Studieomgeving (BA): OU
Studieomgeving (MA): OU
Berichten: 63


BerichtGeplaatst: za 21 jan 2006 23:08    Onderwerp: onderzoeksplan Reageer met quote Naar onder Naar boven

JV2 heb ik gehad. De scriptiehandleiding heb ik ook. Het lijkt mij handig om een bestaand onderzoeksplan Nederlands Recht als voorbeeld te kunnen gebruiken.
Bekijk profiel Stuur privé bericht
StevenK
Moderator


Leeftijd: 51
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Boogschutter
Studieomgeving (BA): OU
Studieomgeving (MA): OU
Berichten: 4108


BerichtGeplaatst: za 21 jan 2006 23:46    Onderwerp: Re: onderzoeksplan Reageer met quote Naar onder Naar boven

Guillaume58 schreef:
JV2 heb ik gehad. De scriptiehandleiding heb ik ook. Het lijkt mij handig om een bestaand onderzoeksplan Nederlands Recht als voorbeeld te kunnen gebruiken.

En hoe had je dat dan gedacht ? Me dunkt dat je met de bagage van JV2 toch al genoeg voorbeeldinformatie hebt ? Je hebt bij dat vak op een presenteerblaadje gekregen hoe je te werk moet gaan.

Wat wil je dan bereiken met een bestaand onderzoeksplan ? Wat meer tunnelvisie creëren ?

Ik klink misschien wat lomp en ik begrijp je ongetwijfeld helemaal verkeerd, maar als je voorbeelden nodig hebt om op papier te gaan zetten wat je nu eigenlijk gaat onderzoeken en hoe je dat aan gaat pakken, hoe denk je dan die eigenlijke scriptie te gaan schrijven ?

Want, zoals je ook bij JV2 als 't goed is al hebt gemerkt, is een goed begin (in dit geval een goed onderzoeksplan) het halve werk.
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Bekijk de homepage
Gijs van Breugel Need

Gijs van Breugel Need

Leeftijd: 52
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Maagd
Studieomgeving (BA): OU

Berichten: 28


BerichtGeplaatst: ma 23 jan 2006 13:15    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Hallo,
Ik studeer sinds dit jaar weer aan de OU. Maar ik stap halverwege in omdat ik op de UvT tot 1995 heb gestudeerd. Ik heb heel veel vrijstelling gehad dus ben op ongeveer 60% van de bachelor.
Het viel me niet tegen om weer aan de slag te gaan. Ik studeer ongeveer 20 uur per week en ben begonnen met BPR. Het Ou aanbod vind ik uitstekend; grote vakken zoals ik die op de UvT (KUB) kreeg zijn opgedeeld in meerdere modules waardoor het veel overzichtelijker is en makkelijker te bevatten: bv Burgerlijk recht = Goederenrecht - Verbintenissenrecht - Ovk recht en BPR. Dus je bent veel gerichter en intensiever aan het studeren zonder je aandacht steeds te moeten verdelen tussen verschillende rechtsgebieden. En ik kan tentamen doen wanneer ik dat wil!
Verder is de leidraad uitstekend: Je bestudeert eerst gericht je studieboek, daarna ga je aan de slag met veel oefenopdrachten die je die diepte inleiden en je de valkuilen aangeven.

Kortom, tot zover gelukkig!
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie Pagina 4 van 5 Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende

Tijden zijn in GMT + 2 uur


Wie zijn er online?
Leden op dit forum: Geen

U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
U mag geen reacties plaatsen
U mag uw berichten niet bewerken
U mag uw berichten niet verwijderen
U mag niet stemmen in polls

Ga naar:  



Home | Over Rechtenforum.nl | Agenda | Visie | Downloads | Links | Mail deze site | Contact

Sites: Rechtennieuws.nl | Jure.nl | Maxius.nl | Parlis.nl | Rechtenforum.nl | Juridischeagenda.nl | Juridica.nl | MijnWetten.nl | AdvocatenZoeken.nl

© 2003 - 2018 Rechtenforum.nl | Gebruiksvoorwaarden | Privacyverklaring | RSS feeds