Bo trekt BOB in met nieuw primair besluit
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Bestuursrecht

#1: Bo trekt BOB in met nieuw primair besluit Auteur: Dalapaard BerichtGeplaatst: do 25 mrt 2021 21:23
    —
Goedenavond,

Bij deze het volgende vraagstuk. Het gaat om een bo dat een BOB vervangt door een nieuw primair besluit. De BOB bevatte een toekenning.

Reden intrekking BOB: gewijzigde omstandigheden die bij het nemen van de BOB nog niet bekend waren. Uitkomst nieuw primair besluit: geen recht, geen toekenning, nadat een aanvraag eerder was afgewezen. Dit nieuwe primaire besluit bereikt de belanghebbende pas een maand na verzending, nadat hij kenbaar heeft gemaakt naar het bo dat hij niets heeft ontvangen.

Onderwijl is de beroepstermijn van de ingetrokken BOB al verlopen, ook als ik uit zou gaan van een beroepstermijn die was gaan lopen nadat de BOB nogmaals was verzonden een maand later. Voor zover van belang, want de BOB is immers vervangen door een primair besluit.

Belanghebbende maakt bezwaar tegen de nieuwe primaire beslissing. Hij brengt gronden in geding die zich (o.a) richten tegen de BOB. Het bo stelt dat belanghebbende in beroep had kunnen gaan (tegen de ingetrokken BOB) Question

De vraag is hoe het bo hiermee had om moeten gaan. Had het bo een nieuwe BOB moeten afgeven i.p.v. een nieuw primair besluit, opdat belanghebbende tegen de nieuwe BOB in beroep had gekund. In plaats daarvan nu dus een nieuw primair besluit. Immers, de CRvB verklaarde dat een bo een onjuist genomen besluit kan intrekken of wijzigen, en verklaart dat van overeenkomstige toepassing op een BOB (ECLI:NL:CRVB:2001:AB3262).

Hoe denken anderen hierover?

#2:  Auteur: bona fides BerichtGeplaatst: ma 29 mrt 2021 22:12
    —
Het is me niet helemaal duidelijk waarom er gronden tegen de BOB zijn aangevoerd als de BOB een toekenning inhield.

Wat houdt dat nieuwe primaire besluit precies in? Is het oude besluit geheel ingetrokken (met terugwerkende kracht) of is de toegekende uitkering(?) per een wat latere datum weer ingetrokken?

Wat bedoel je met "gewijzigde omstandigheden"? Wanneer zijn die omstandigheden gewijzigd?

Tegen het nieuwe primaire besluit kun je natuurlijk in bezwaar.

Hoe het bestuursorgaan had moeten handelen lijkt me af te hangen van de precieze feiten en de aard van het primaire besluit.



Rechtenforum.nl -> Bestuursrecht

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl