Hallo, wie begrijpt de rode tekst en wat houdt dat in?
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Ondernemingsrecht

#1: Hallo, wie begrijpt de rode tekst en wat houdt dat in? Auteur: eriktheman BerichtGeplaatst: vr 03 jul 2020 20:21
    —
Voor de duidelijkheid: ik wil een freelance testschrijver worden en ik ben bezig met een contract tussen mij en de toekomstige opdrachtgever.

WERKZAAMHEDEN:

c. Opdrachtnemer als zodanig in staat en bereid is deze werkzaamheden uit te voeren;
Partijen uitsluitend met elkaar wensen te contracteren op basis van een overeenkomst van
opdracht in de zin van artikel 7:400 e.v. BW;
e. Partijen uitdrukkelijk niet beogen om een arbeidsovereenkomst aan te gaan in de zin van
artikel 7:610 e.v. BW;
f De partijen ervoor kiezen om in voorkomende gevallen de fictieve dienstbetrekking van
thuiswerkers of gelijkgestelden2 buiten toepassing te laten en daartoe deze overeenkomst opstellen
en ondertekenen voordat uitbetaling plaatsvindt.
i. Deze overeenkomst gebaseerd is op de door de Belastingdienst op 29 maart 2016 onder nummer 91216.1121.1.0 beoordeelde overeenkomst.
j. De partijen de voorwaarden waaronder de opdrachtnemer voor de opdrachtgever zijn
werkzaamheden zal verrichten, in deze overeenkomst wensen vast te leggen.

#2:  Auteur: Vermeulen_J BerichtGeplaatst: di 07 jul 2020 15:31
    —
Ìk zou vooral zelf een contract opstellen wat je zelf ook begrijpt en wat niks aan de verbeelding overlaat.

Niks zo vervelend als een juridisch traject waarbij er op meerdere manieren naar een stuk tekst gekeken kan worden.

Ik neem aan dat het enkel punt F betreft, de rest lijkt mij redelijk duidelijk.

Zonder context heb ik geen idee waar het over gaat Smile.
Maar het lijkt er op dat die 'thuiswerkers of gelijkgestelden' niet vallen onder de inhoud van het contract en daartoe de overeenkomst opstellen (hoezo opstellen? dat is dit contract toch al?) alvorens uitbetalen plaatsvindt.

#3:  Auteur: eriktheman BerichtGeplaatst: wo 08 jul 2020 15:18
    —
ALGEMENE VOORWAARDEN

Overeenkomst van opdracht

De overeenkomst van opdracht is de overeenkomst waarbij de ene partij, de OPDRACHTNEMER, naar de andere partij, de OPDRACHTGEVER, verbindt anders dan op grond van een arbeidsovereenkomst werkzaamheden te verrichten die in iets anders bestaan dan het tot stand brengen van een werk van stoffelijke aard, het bewaren van zaken, het uitgeven van werken of het vervoeren of doen vervoeren van personen of zaken (artikel 400 lid 1 BW).

Opdracht in het algemeen

Als de overeenkomst door de OPDRACHTNEMER in de uitoefening van zijn beroep of bedrijf is aangegaan, is de OPDRACHTGEVER hem loon verschuldigd.
Indien loon is verschuldigd maar de hoogte niet door partijen is bepaald, is de OPDRACHTGEVER het op de gebruikelijke wijze berekende loon of, bij gebreke daarvan, een redelijk loon verschuldigd (artikel 405 lid 1 en 2 BW).

OPDRACHTGEVER en OPDRACHTNEMER

De OPDRACHTGEVER is de organisatie, het bedrijf, of een ander rechtspersoon die een opdracht geeft aan de OPDRACHTNEMER.

ALGEMEEN

Artikel 1
1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, offerte en overeenkomst tussen de OPDRACHTNEMER (Erik Doorn) en de OPDRACHTGEVER en hun (eventuele) rechtsopvolgers. De OG is de partij die van de diensten van de OPDRACHTNEMER gebruikt. De OPDRACHTNEMER is een veelzijdig tekstschrijver.
2. Deze voorwaarden zijn eveneens van toepassing op eventuele derden die door de OPDRACHTGEVER of OPDRACHTNEMER worden ingeschakeld.
3. Deze voorwaarden zijn eveneens van toepassing voor alle medewerkers van de OPDRACHTGEVER. Hierbij geldt ook het bestuur en de directie.
4. De toepasselijkheid van deze voorwaarden wijzen andere voorwaarden nadrukkelijk van de hand.
5. De Nederlandse recht- en regelgeving is van toepassing op alle opdrachten van de OPDRACHTNEMER en OPDRACHTGEVER.

De levering

Artikel 2
1. De OPDRACHTNEMER levert de teksten af via een email met een Word-document of een PDF-document.
2. Deze voorwaarden sluiten voor de OPDRACHTNEMER een resultaatsverplichting uit. De OPDRACHTNEMER doet er wel alles aan om een zo goed mogelijk resultaat te leveren.

Wijzigingen

Artikel 3
1. Je hebt het recht op eenmalige gratis herziening en de OPDRACHTNEMER zal hierna de tekst aanpassen.
2. Een offerte heeft betrekking op de levering van een concepttekst en een eenmalige aanpassing en/of correctieronde na overleg met de OPDRACHTGEVER. Meer herzieningen of wijzigingen van de opdracht zijn niet in de offerte inbegrepen en worden apart in rekening gebracht tegen het geldend uurtarief.


Betaling

Artikel 4
1. De betalingen zullen geschieden op rekeningnummer ………………t.n.v.
2. Tenzij tevoren uitdrukkelijk en schriftelijk anders is overeengekomen vraagt de OPDRACHTNEMER € 0,25 per woord.
3. De OPDRACHTNEMER is gerechtigd de overeenkomst in verschillende fasen uit te voeren en de diverse gedeelten afzonderlijk te factureren.
4. De OPDRACHTGEVER betaald binnen 15 dagen na het inleveren van een stuk tekst.
5. Als er dan nog niet betaald is stuurt de OPDRACHTNEMER na 30 dagen vanaf de datum van het inleveren van een tekst een herinneringsbrief naar de OPDRACHTGEVER.
6. Zowel buitengerechtelijke als gerechtelijke incassokosten, gemaakt in verband met te late betalingen, zijn voor rekening van de OPDRACHTGEVER.

Verplichtingen

Artikel 5
1. De OPDRACHTNEMER verplicht zich om werk in te leveren op een overeengekomen datum. Als er sprake van overmacht bij een latere inlevering dan is de OPDRACHTNEMER niks verschuldigd aan de OPDRACHTGEVER.
2. OPDRACHTNEMER zal dit overmachtssituaties of vertragingen z.s.m. laten weten aan de OPDRACHTGEVER.
3. Het resultaat van het werk is van een niveau dat wat de OPDRACHTNEMER zou kunnen weten of naar de beste intenties van de OPDRACHTNEMER.
4. Een overeenkomst heeft niet alleen de door partijen overeengekomen rechtsgevolgen, maar ook die welke, naar de aard van de overeenkomst, uit de wet, de gewoonte of de eisen van redelijkheid en billijkheid voortvloeien (artikel 248 lid 1 BW).
5. De opdrachtgever draagt er zorg voor dat alle gegevens, waarvan OPDRACHTNEMER aangeeft dat deze noodzakelijk zijn of waarvan de opdrachtgever redelijkerwijs behoort te begrijpen dat deze noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van de overeenkomst, tijdig aan opdrachtnemer worden verstrekt.
6. Als de voor de uitvoering van de overeenkomst benodigde gegevens niet tijdig zijn verstrekt aan OPDRACHTNEMER, heeft OPDRACHTNEMER het recht de uitvoering van de overeenkomst op te schorten en /of de uit de vertraging voortvloeiende extra kosten volgens de gebruikelijke tarieven aan de OPDRACHTGEVER in rekening te brengen.
7. Een redelijke tijd bij het vertrekken van gegevens zal de OPDRACHTNEMER bekend maken aan de OPDRACHTGEVER.




9. OPDRACHTNEMER vrij is om te bepalen op welke wijze [hij/zij] de werkzaamheden uitvoert
10. De OPDRACHTNEMER treedt uitdrukkelijk niet in dienst bij de opdrachtgever.


Aansprakelijkheid en exoneratie

Artikel 6
1. De OPDRACHTNEMER is niet verantwoordelijk voor eventuele schade of gederfde inkomsten van de OPDRACHTGEVER die ontstaan is door een niet-correcte tekst die geschreven is door de OPDRACHTNEMER en geleverd is aan de OPDRACHTGEVER.
2. De OPDRACHTNEMER is niet aansprakelijk voor schade die is ontstaan door een tekst die fouten bevat en/of een tekst die een verkeerde indeling heeft.
3. De OPDRACHTNEMER is niet aansprakelijk voor schade die is ontstaan doordat de opdrachtnemer een mening heeft die de OPDRACHTGEVER in de toekomst zou kunnen schaden of heeft geschaad.
4. De OPDRACHTGEVER geeft een schriftelijk akkoord aan de opdrachtnemer en dit wordt gedaan d.m.v. een email en op een papier met een vereiste handtekening van de OPDRACHTGEVER. De OPDRACHTGEVER scant het papier en stuurt het vervolgens via de mail naar de OPDRACHTNEMER. Dit kan ook per brievenpost.
5. De OPDRACHTNEMER zal een tekst schrijven, opsturen en hierna kan een OPDRACHTGEVER zijn eventuele aanvullingen geven of niet. De OPDRACHTNEMER behoudt het recht om hier wel of niet op in te gaan.
De OPDRACHTNEMER vraagt hierna € 40 per uur.
6. Voorwerpen, materialen en/of gegevens, die de OPDRACHTGEVER ter beschikking heeft gesteld aan OPDRACHTNEMER, worden gehouden voor rekening en risico van de OPDRACHTGEVER.
7. De OPDRACHTNEMER zal de OPDRACHTGEVER op de hoogte brengen bij eventuele situaties die als overmacht kunnen worden aangeduid, zoals overlijden van een familielid, ziekte of een andere situatie waarin de OPDRACHTNEMER niet kan werken.

Tussentijdse opzegging overeenkomst van opdracht en beëindiging

1. De hoofdregel is (art. 7:408 lid 1 BW) dat de OPDRACHTGEVER te allen tijde de overeenkomst kan opzeggen.
2. De OPDRACHTGEVER kan de overeenkomst van opdracht tussentijds opzeggen maar betaald dan wel een redelijk loon.
3. OPDRACHTNEMER kan de overeenkomst van opdracht opzeggen als er sprake is van gewichtige redenen.
Hiervan is sprake indien veranderingen in de omstandigheden van dien aard zijn dat de opdracht billijkheidshalve dient te eindigen (bijv. als opdrachtnemer op goede gronden het vertrouwen in OPDRACHTGEVER heeft verloren).
4. Als de OPDRACHTNEMER de overeenkomst op wil zeggen en er sprake is van een gewichtige reden dan is de OPDRACHTNEMER uitgesloten van het betalen van een boete of een andere vergoeding aan de OPDRACHTGEVER.
5. De overeenkomst van opdracht eindigt van rechtswege bij het beëindigen van het project.

#4:  Auteur: eriktheman BerichtGeplaatst: wo 08 jul 2020 15:21
    —
Vermeulen_J schreef:
Ìk zou vooral zelf een contract opstellen wat je zelf ook begrijpt en wat niks aan de verbeelding overlaat.

Niks zo vervelend als een juridisch traject waarbij er op meerdere manieren naar een stuk tekst gekeken kan worden.

Ik neem aan dat het enkel punt F betreft, de rest lijkt mij redelijk duidelijk.

Zonder context heb ik geen idee waar het over gaat Smile.
Maar het lijkt er op dat die 'thuiswerkers of gelijkgestelden' niet vallen onder de inhoud van het contract en daartoe de overeenkomst opstellen (hoezo opstellen? dat is dit contract toch al?) alvorens uitbetalen plaatsvindt.


Thnx voor je berichtje! Mijn algemene voorwaarden heb ik hierboven bijgevoegd. Het vorige bericht had ik van een site van de belastingdienst.
Denk je dat mijn eigen geschreven algemene voorwaarden oke zijn?



Rechtenforum.nl -> Ondernemingsrecht

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl