Vereniging: benoemingstermijn bestuurders verstreken
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Ondernemingsrecht

#1: Vereniging: benoemingstermijn bestuurders verstreken Auteur: Josephine489 BerichtGeplaatst: za 22 feb 2020 21:58
    —
Bewonersvereniging is tevens verhuurder (en huurder van een complex dat in delen (elk zelfstandige woonruimte) aan de leden van de vereniging wordt verhuurd). Tweetallig bestuur. Benoemingstermijn beide bestuursleden was verlopen op moment dat de vereniging in rechte werd betrokken door één van de leden. Bestuur heeft namens vereniging advocaat ingehuurd en gemachtigd, met toestemming van de ALV. Geprocedeerd met gunstige uitkomst voor de vereniging. Hoe kan de tegenpartij in appel de onbevoegdheid van het bestuur het best inzetten?

BVD!

#2:  Auteur: MrFloris BerichtGeplaatst: ma 09 mrt 2020 9:21
    —
Niet!! Als de ALV toestemming heeft gegeven, en die zal daar ongetwijfeld bevoegd toe zijn, dan maakt het niet uit dat een eventuele benoemingstermijn verlopen is.

Daarnaast: de norm strekt niet ter bescherming van het door de tegenpartij getroffen belang.

#3:  Auteur: LucyLG BerichtGeplaatst: di 05 mei 2020 3:00
    —
De termijn van de bestuurders was verstreken maar dat maakt ze niet onbevoegd. Het is weliswaar intern niet de bedoeling maar dat ze na hun termijn dat ze benoemd zijn niet ineens "ontslagen". Het bestuur blijft gewoon bevoegd en de ALV had ze kunnen vervangen maar heeft niets gedaan?

Wat kan je doen? Ze alsnog via ALV ontslaan. Liever niet met terugwerkende kracht want alles wat ze hebben gedaan wordt daarmee ongeldig. Ik zie niet veel opties om ze "aansprakelijk" te stellen.



Rechtenforum.nl -> Ondernemingsrecht

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl