Twijfels over masterkeuze (privaat- of gezondheidsrecht)
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Juridische masters

#1: Twijfels over masterkeuze (privaat- of gezondheidsrecht) Auteur: Livia* BerichtGeplaatst: do 05 aug 2010 11:54
    —
Hallo allemaal,

Na het afronden van mijn HBO-rechten en het volgen van een schakeljaar op de Erasmus Universiteit moet ik nu mijn master kiezen.
Zelfs na een gesprek met de studieadviseur kom ik er echt echt echt niet uit.

Ik twijfel ontzettend tussen privaatrecht en recht van de gezondheidszorg. Recht van de gezondheidszorg lijkt me ontzettend interessant maar ik twijfel over het carriereperspectief. Door de EUR wordt de toekomst mij rooskleurig voorgeschoteld maar ik twijfel of ik na mijn studie snel een baan kan vinden, aangezien de master vrij specialistisch is.

Privaatrecht lijkt me iets minder interessant, maar is wel wat breder. Ik kan ook twee keuzevakken kiezen die ik 'gezondheidsrechtelijk' kan invullen. Verder lijkt het me verstandig om een wat bredere master te kiezen, dan kan ik later in de praktijk altijd nog specialiseren in gezondheidsrecht.

Om het nog even ingewikkeld te maken heb ik vrij weinig ervaring met het gezondheidsrecht, het trekt me ontzettend maar ik kan niet met 100% zekerheid zeggen dat mijn hart daar daadwerkelijk ligt, privaatrecht is dus een 'veiligere' keuze.

Bovenstaande overwegingen blijven door m'n hoofd spelen en ik maak mezelf gek. Iemand ervaringen met het gezondheidsrecht of tips om de knoop door te hakken?

#2:  Auteur: lawyer BerichtGeplaatst: do 05 aug 2010 13:45
    —
Je bent nog jong, dus waarom niet gewoon twee masters doen? Eerst de ene en dan de andere bijvoorbeeld, of misschien zijn ze wel gelijktijdig te combineren in één jaar.



Rechtenforum.nl -> Juridische masters

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl