Uitzendcontract niet getekend, toch opzegtermijn?
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Arbeidsrecht & Sociale zekerheidsrecht

#1: Uitzendcontract niet getekend, toch opzegtermijn? Auteur: SylviaS BerichtGeplaatst: zo 24 jun 2018 9:18
    —
Zo'n anderhalf jaar heb een ik fase B contract, die telkens verlengd wordt. Nu heb ik het laatste contract nooit getekend, het is er op een of andere manier bij gebleven, en het uitzendbureau heeft er nooit naar gevraagd. Alles is gewoon doorgelopen. Ik heb een andere baan gekregen, maar nu wil mijn werkgever mij houden aan mijn maand opzegtermijn vanwege de vakantieplanning. De nieuwe functie start al snel en in verband met opleiding is later instromen niet mogelijk. Het zou inhouden dat ik niet kan starten in mijn nieuwe functie. Ik doe niet bepaald specialistisch werk en heb 45 collega's die hetzelfde werk doen. In overleg komen we hier niet uit.

Hoe zit dit juridisch? Kan ik opstappen omdat er geen getekend contract is zonder nadelig consequenties?

#2:  Auteur: bona fides BerichtGeplaatst: zo 24 jun 2018 10:18
    —
Als alles gewoon is doorgelopen, is je vorige contract stilzwijgend verlengd. Je situatie is niet anders dan wanneer je wel getekend had.

#3:  Auteur: UwJurist.nl BerichtGeplaatst: zo 24 jun 2018 11:58
    —
Het bedrijf staat feitelijk in haar recht. Kunt u niet een eind komen met opnemen van vakantiedagen en met beide bedrijven afspreken tot einde van de opzegtermijn in deeltijd te werken?

#4:  Auteur: SylviaS BerichtGeplaatst: zo 24 jun 2018 13:26
    —
Bedankt beiden voor jullie reactie.

Het bedrijf wil nergens aan meewerken. Door structurele personeelsproblemen en vakantietijd is het volgens werkgever niet mogelijk.
Het is met deeltijd niet op te lossen, aangezien de opleiding fultime is. Vakantiedagen heb ik genoeg, maar ook daar willen ze niet aan meewerken.

Kan mijn werkgever mij hierin tegenhouden? Wat zouden de consequenties kunnen zijn?

#5:  Auteur: UwJurist.nl BerichtGeplaatst: ma 25 jun 2018 12:36
    —
Beste vraagsteller,
Als er geen bijzondere regeling over het opnemen van vakantiedagen is opgenomen in de arbeidsovereenkomst of bijvoorbeeld CAO, geldt de wettelijke regeling. Deze bepaalt dat de werkgever de tijdstippen van aanvang en einde vakantie vaststelt conform de wensen van de werknemer, tenzij gewichtige redenen zich daartegen verzetten.

De werknemer mag dus in principe kiezen, tenzij er zeer zwaarwegende bedrijfsbelangen zijn die zich daartegen verzetten.
U kunt bij het einde van het dienstverband geen verlof afdwingen als werkgever goede redenen (zwaarwegende bedrijfsbelangen) heeft dit te weigeren. Bijv. omdat er nog geen opvolger is of u een opvolger in moet werken, er veel zieken zijn enz.

Zoals u het omschrijft heeft de werkgever niet voldoende reden om u dit te weigeren. Laat een arbeidsrechtjurist een brief naar de werkgever schrijven. Zie ook mijn persoonlijk bericht aan u.

#6:  Auteur: SylviaS BerichtGeplaatst: ma 25 jun 2018 20:02
    —
Bedankt UwJurist. Hier kan ik wat mee.



Rechtenforum.nl -> Arbeidsrecht & Sociale zekerheidsrecht

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl