Gebruikersnaam:   Wachtwoord:   Gratis Registreren | Wachtwoord vergeten?
Rechtenforum.nl
Rechtenforum.nl Rechtenforum.nl
 
Controle paneel
Registreren Registreren
Agenda Agenda
Help Help
Zoeken Zoeken
Inloggen Inloggen

Partners
Energie vergelijken
Internet vergelijken
Hypotheekadviseur
Q Scheidingsadviseurs
Vergelijk.com

Rechtsbronnen
Rechtspraak
Kamervragen
Kamerstukken
AMvBs
Beleidsregels
Circulaires
Koninklijke Besluiten
Ministeriële Regelingen
Regelingen PBO/OLBB
Regelingen ZBO
Reglementen van Orde
Rijkskoninklijke Besl.
Rijkswetten
Verdragen
Wetten Overzicht

Wettenbundel
Awb - Algm. w. best...
AWR - Algm. w. inz...
BW Boek 1 - Burg...
BW Boek 2 - Burg...
BW Boek 3 - Burg...
BW Boek 4 - Burg...
BW Boek 5 - Burg...
BW Boek 6 - Burg...
BW Boek 7 - Burg...
BW Boek 7a - Burg...
BW Boek 8 - Burg...
FW - Faillissement...
Gemw - Gemeente...
GW - Grondwet
KW - Kieswet
PW - Provinciewet
WW - Werkloosheid...
Wbp - Wet bescherm...
IB - Wet inkomstbel...
WAO - Wet op de arb..
WWB - W. werk & bij...
RV - W. v. Burgerlijk...
Sr - W. v. Strafrecht
Sv - W. v. Strafvor...

Visie
Werkgevers toch ...
Waarderingsperik...
Het verschonings...
Indirect discrim...
Een recht op ide...
» Visie insturen

Rechtennieuws.nl
Loods mag worden...
KPN bereikt akko...
Van der Steur wi...
AKD adviseert de...
Kneppelhout beno...
» Nieuws melden

Snellinks
EUR
OUNL
RuG
RUN
UL
UM
UU
UvA
UvT
VU
Meer links

Rechtenforum
Over Rechtenforum
Maak favoriet
Maak startpagina
Mail deze site
Link naar ons
Colofon
Meedoen
Feedback
Contact

Recente topics
Pretty Girls f...
Klacht tegen a...
Contact en str...
proces verbaal...
Res Nullius ?

Carrière
Boekel De Nerée
CMS DSB

Content Syndication


 
Het is nu do 23 mei 2024 19:28
Bekijk onbeantwoorde berichten

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Grootschalig plagiaat
Moderators: Nemine contradicente, Moderator Team

 
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie Pagina 2 van 2 Ga naar pagina Vorige  1, 2
Printvriendelijk | E-mail vriend(in) Vorige onderwerp | Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Nemine contradicente
Moderator
Nemine contradicente

Leeftijd: 45
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Steenbok
Studieomgeving (BA): UvT
Studieomgeving (MA): UvT
Berichten: 2250


BerichtGeplaatst: di 21 nov 2006 2:03    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Als je 100% zeker bent dat je zelf geen plagiaat hebt gepleegd (en dat ook kunt staven door middel van bewijsmiddelen) zou ik met een gerust hart een kort geding tegemoet zien.
Maar realiseer je wel dat dat nooit de meest prettige, en goedkope, wijze is om je gelijk te halen.
_________________
Legere Iudicare Reparare
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Verstuur e-mail Bekijk de homepage
Arnoud Engelfriet



Leeftijd: 49
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Boogschutter
Studieomgeving (BA): UvA
Studieomgeving (MA): UvA
Berichten: 1385


BerichtGeplaatst: di 21 nov 2006 9:02    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Ik vind het nogal gedraai eerlijk gezegd. Als ze concreet iets hadden, hadden ze dat echt wel gemeld. Advocaten zijn goed in insinueren en dingen in de lucht laten hangen.

Niet van wakker liggen dus. Bespreek je strategie met je advocaat. Wees tegen haar(?) volledig open over dat boek, dus ook (ik verzin maar wat) die ene pagina waarbij je drie regels hebt overgetypt of die drie bolletjes van een sheet die je ooit hebt gebruikt in je inhoudsopgave. Maar ga hier niet in op dat aspect, je zult het vast niet leuk vinden als de tegenpartij bij het kort geding met printouts aan komt zetten.

Arnoud
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Verstuur e-mail
Amiga



Leeftijd: 63
Geslacht: Vrouw
Sterrenbeeld: Ram


Berichten: 14


BerichtGeplaatst: wo 22 nov 2006 19:45    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Ik ben 100% zeker dat ik geen plagiaat heb gepleegd. En de bronnen die ik gebruikt heb als naslagwerken staan allemaal keurig in de literatuurlijst van mijn boek vermeld.

Ondertussen is een andere schrijver ook bezig met het vorderen van een schadevergoeding. Als deze schrijver niet krijgt wat wordt gevraagd wil hij graag samen met mij dat kort geding gaan voeren. Dus ik heb mijn advocaat gevraagd even te wachten op een reactie van Heer X op de vordering van die andere schrijver.

Vandaag heb ik mw. R gesproken, de schrijfster van de cursus van 1995 en haar gevraagd of haar werk dezelfde inhoud en insteek had als het mijne. Dat had het niet. Ook zij had hele slechte ervaringen met dit instituut en wilde er niets meer mee te maken hebben. Ze zei dat ze al jaren dit soort negatieve berichten hoorde over het bedrijf van Heer X. Vandaag heb ik haar een exemplaar van mijn boek gestuurd, ze zal het doornemen en me dan een brief schrijven waarin staat dat ze mijn werk geen plagiaat vindt van het hare. Daarmee is weer een argument van Heer X overboord!

Dan zijn er nog vreemde advertenties geplaatst op veilingsites, waarbij één en dezelfde persoon tegelijkertijd in zeker 5 advertenties mijn boek en cursusmateriaal te koop vraagt ÉN het te koop aanbiedt. Ik heb die persoon een mail gestuurd waarin ik zeg dat ik het erg leuk vind dat er belangstelling is voor mijn werk, dat het cursusmateriaal zonder de bijbehorende praktijkdagen echter niet veel wijzer zal maken en nodig de adverteerder daarna uit om te overwegen aan een cursus deel te nemen.

Na wat speurwerk kon ik het telefoonnummer van deze adverteerder traceren en heb opgebeld. Kreeg een verbaasd persoon aan de lijn, die niet dacht via deze advertentie getraceerd te kunnen worden. Op mijn vraag wat de adverteerder met mijn werk zou willen doen kwam als antwoord dat mijn cursus te duur zou zijn, en adverteerder hoopte zo kosten te drukken. Toen ik vroeg of adverteerder soms banden had met "het instituut" werd dit erg snel en op hoge toon ontkend. Hmmmm.... Volgens mij probeert Heer X een leuk ding in elkaar te draaien waar hij dan een stempel op kan zetten als zijnde van hem en gemaakt in 1995, maar gelukkig heb ik de originele schrijfster van dat werk aan mijn kant, dus dit gaat hem niet lukken.

Als aan het eind van de week nog geen reactie is gekomen van Heer X op de vordering van de andere schrijver gaan we de verdere procedure starten, op naar een kort geding.

Bedankt voor jullie support, ik zal blijven schrijven als er weer wat nieuws is. Intussen blijf ik openstaan voor alle suggesties die jullie hebben!

Amiga
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Amiga



Leeftijd: 63
Geslacht: Vrouw
Sterrenbeeld: Ram


Berichten: 14


BerichtGeplaatst: di 28 nov 2006 2:20    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Update:

Nog niets vernomen van de andere schrijver die ook een schadeclaim heeft ingediend. Wel op de 23e een brief ontvangen van de advocaat van Heer X, die verzoekt tot uitstel tot 10 december, teneinde de stukken te bestuderen en indien de inbreuk daadwerkelijk wordt vastgesteld een schadevergoeding vast te stellen.

Vandaag overlegd met advocaat, die gaat een briefje schrijven dat zulk lang uitstel niet nodig geacht wordt en dat de 3e december wel mooi is. (Kunnen we mooi even afwachten wat de reactie van Heer X op die andere schadeclaim is!)

Ik hou jullie op de hoogte.

Amiga
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Amiga



Leeftijd: 63
Geslacht: Vrouw
Sterrenbeeld: Ram


Berichten: 14


BerichtGeplaatst: di 12 dec 2006 18:14    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Update:

Van de schrijfster van de cursus van heer X uit 1995 heb ik ondertussen een schriftelijke verklaring dat mijn werk niet is afgeleid van het hare.

De andere schrijver die ook een claim heeft lopen wegens plagiaat heeft bericht gehad van uitstel, omdat er "meerde moverende feiten bestaan die nadere bestudering etc". Nog meer gekronkel dus.

Zelf heb ik afgelopen weekend een brief van de advocaat van heer X ontvangen die uit 7!!! kantjes bestaat. Een zeer warrig geheel, waarbij de schrijver zichzelf in allerlei gedachtenkronkels uit die elkaar aan alle kanten tegenspreken. Een paar leuke dingetjes wil ik jullie echter niet onthouden.

Hij begint te stellen dat de uitgever van mijn boek een claim kan leggen en ikzelf niet (ik kan dit weerleggen). Vervolgens komen er dus nog 6 vervolgpagina's waarin hij dingen weerlegt die wij niet beweerd hebben, met een berekening van de kosten komt die 13 regels!!! in beslag nemen, dat hij geen plagiaat heeft gepleegd in een andere cursus (die ik in huis heb, en waar ook 3 blz van mijn tekst in staan), dat ik moet ophouden hem te beschuldigen van plagiaat in andere cursussen dan die ene waarin hij mijn boek heeft staan omdat hij mij anders zal gaan procederen.

Onderstaande berekening is ook grappig:

"is tevens in aanmerking genomen dat de even genummerde pagina's zogenaamde steekzinnen bevatten die door eigen redactie van X tot stand gekomen zijn, terwijl deze pagina's bovendien voor nog geen 10% bedrukt zijn en feitelijk bedoeld zijn voor het maken van aantekeningen door de cursist.

Dientengevolge zou het aantal vermeende pagina's ** bedragen. De cursus bevat in totaal 490 pagina's, zodat het aantal vermeende geplagieerde pagina's waarop uw cilente haar rechten wil doen gelden ** / 490 x 100% ofwel * % van de totale omvang van de cursus."

Grap is dat in de hele cursus alleen de oneven pagina's bedrukt zijn en de even dus overal enkel steekzinnen bevatten, maar hij deelt het aantal pagina's wat geplagieerd is wel door 2, en niet de rest van de cursus! Laughing

Nou ja, het is eigenlijk te onzinnig om er verder nog wat over te schrijven.

Vraag: is het onwettig om een oproep te plaatsen, in een blad of op het internet, waarbij contact gezocht wordt met andere gedupeerden van heer X? BV: heeft u als auteur of therapeut slechte ervaringen gehad met Akademie X, neemt u dan aub contact op met: ?


Mijn advocaat heb ik hierover helaas nog niet gesproken, hij was er gisteren en vandaag niet.

Amiga
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Amiga



Leeftijd: 63
Geslacht: Vrouw
Sterrenbeeld: Ram


Berichten: 14


BerichtGeplaatst: vr 15 dec 2006 3:27    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Hmmmmmm..... niemand geeft een antwoord op mijn vraag. Toch ben ik hier heel benieuwd naar!

Dus nogmaals:

Stel dat ik op het internet (of als advertentie in een blad) een tekst zou plaatsen als: Heeft u, als therapeut of auteur, problemen ervaren met de .... akademie, neem dan contact op met: mij.

Ben ik dan strafbaar?


Toch leuk om te weten, niet?

OOK LEUK OM TE WETEN:
6 illustraties in het deel van de cursus dat uit mijn tekst bestaat zijn ook gestolen. En wel van HET instituut dat de nalatenschap beheert van de uitvinder van de methode waar ik over schrijf. Hah! Dat instituut is nu dus ook ingelicht, en gaat actie ondernemen.

Nog wat bijzonders: de cursussen blijken GEEN ISBN te hebben! Wat is hier voordelig aan en wat is hier nadeling aan? In ieder geval weet ik dat de Koninklijke Bibliotheek dus geen exemplaren zal hebben opgeslagen. Dus, kan er ook niet gekeken worden of een cursus uit 1995 wel of niet zo was als dat nu beweerd zou kunnen worden. Dat betekent weer dat het voor heer X moeilijker wordt om bewijzen te leveren lijkt me. Maar ik heb ook het idee dat ik nog meerdere mogelijkheden (al dan niet positief) over het hoofd zie... HELP!

Mijn advocaat vond de brief van 7 kantjes trouwens net zo warrig, rommelig en raar als ik. En zit zich nog te bezinnen op een kort en krachtig antwoord.

Ik zou heel blij zijn met antwoorden op mijn vragen!

Amiga
Bekijk profiel Stuur privé bericht
tikSimone

tikSimone

Leeftijd: 58
Geslacht: Vrouw
Sterrenbeeld: Waterman
Studieomgeving (BA): EUR
Studieomgeving (MA): EUR
Berichten: 12147


BerichtGeplaatst: vr 15 dec 2006 11:23    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Quote:
Stel dat ik op het internet (of als advertentie in een blad) een tekst zou plaatsen als: Heeft u, als therapeut of auteur, problemen ervaren met de .... akademie, neem dan contact op met: mij.

Ben ik dan strafbaar?


De vraag voor in de advertentie zoals boven weergegeven is eigenlijk een open vraag aan de lezer. Ik zie niet in hoe je "strafbaar" zou kunnen zijn.
Anders wordt het, wanneer je bijvporbeeld zou publiceren dat Academie X waardeloos is met een directeur die een oplichter is en mensen geld uit de zak klopt etc etc.. Maar goed, of er in het kader van het strafrecht dan ook een vervolg komt is maar de vraag. Allereerst moet Academie X zich dan gaan beklagen en daarna moet de OvJ nog de vervolging willen starten.

Echter, je moet wel onderscheid maken tussen strafrecht en civiel recht. Iets waar strafrechtelijk gezien niets mee gebeurt kan wel civielrechtelijke aansprakelijkheid (met alle gevolgen van dien) opleveren. In jouw geval kan de ander bijvoorbeeld stellen dat er een onrechtmatige daad jegens hem gepleegd wordt.

Overigens zie ik dat als je de open/vragende tekst gebruikt ook niet zo snel bodem hebben.

Bij de beoordeling van zoiets moet je niet alleen kijken naar de tekst, maar ook naar de bedoeling die de opsteller er mee heeft. Er zijn meerdere factoren die meewegen bij het bepalen van of jij een ander schade toebrengt.
_________________
Nait soez'n, moar doun!
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Bekijk de homepage
Amiga



Leeftijd: 63
Geslacht: Vrouw
Sterrenbeeld: Ram


Berichten: 14


BerichtGeplaatst: za 16 dec 2006 3:34    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Dank je tikSimone, daar kan ik wat mee!

Niet dat ik dat nu op dit moment zal gaan doen... maar het idee is hoopgevend. Smile

Ik baal er een beetje van dat ik in het begin zo naief was om te denken dat wij - de benadeelde auteurs - een blok zouden kunnen vormen tegen heer X - de gapperd. Juist omdat ik dat zo graag wilde ben ik in plaats van direct heer X te benaderen bijna 6 weken bezig geweest met vooronderzoek en het opsporen van de auteurs.

Jammer genoeg zijn ondertussen 2 van de auteurs die ik verder nog weet overleden, en de derde (en voorlopig laatste) woont ergens in de middle-of-nowhere in Florida, dus dat schiet niet op.

Het auteursrecht van de meest benadeelde (en ondertussen overleden) auteur ligt voor de Nederlandse taal bij Thieme, in 1980, terwijl hun systeem slechts teruggaat tot 1982. Hun oudste werknemer heeft zich sufgezocht en nog steeds niets gevonden. Mw. Weduwe auteur durf ik op dit moment (het overlijden is slechts een paar weken terug) niet te benaderen, het lijkt mij onkies.

De nabestaande van de andere auteur woont in België, en die heb ik nog niet benaderd. Het lijkt me ook dat - als het om andere nationaliteiten gaat - het lastig is om internationaal auteursrechtproblemen aan te pakken. Want, in mijn opinie althans, is de benadeelde toch degene die er zeer veel tijd en geld in moet steken om enkel maar gelijk te krijgen, laat staan een schadevergoeding. Zeker in Nederland. Confused (Sorry dat ik dat zeg, hoopvolle studenten en andere rechtsminnenden...)

Ondertussen heeft de uitgever van de andere schrijver (Nederlands, ja) besloten het niet meer zelf uit te zoeken, maar ook een advocaat in te schakelen voor advies. Jammer genoeg voelt de uitgever er vooralsnog niet voor om samen te procederen, zoals de schrijver graag zou willen.

Nog een vraag:
Omdat het zo moeilijk voor mij is de nabestaanden van 2 auteurs en de andere auteur die ergens in Florida liever niet gevonden wil worden te benaderen: Zou ik aangifte kunnen doen bij de politie? Als burgerplicht: ik heb waargenomen dat heer X dit en dat gejat heeft van a, b en c, met kopie van bewijs? Of zou dit niet werken, een stomme zet zijn, noem maar op????


Oh, ik wilde maar dat honderden auteursrecht-gerichte advocaten dit topic lazen en er door aangevuurd werden om GRRRRRRRRR te doen naar de overtreder. (Sorry, heb vast teveel films gezien...)

Always look on the bright side of life
Tomorrow is another day
Buurmans gras is altijd groener (hij jat het 's nachts)

En ja


Goede raad is nog steeds ZEER WELKOM! Cool

Amiga
Bekijk profiel Stuur privé bericht
kar



Leeftijd: 61
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Leeuw


Berichten: 2


BerichtGeplaatst: ma 12 mrt 2007 23:43    Onderwerp: plagiaat Reageer met quote Naar onder Naar boven

hallo amiga,

ik heb voor dezelfde situatie gestaan; als beeldhouwer heb ik met een groothandel voor de verkoop van mijn artikelen samengewerkt. mijn goedlopend bedrijf werd van de een op de andere dag geconfronteerd met een omzetverlies van 95%! ik ben nu zo goed als failliet, en omdat rechtzaken, na drie jaar! nog steeds lopen kan ik niet de financiele ruimte vinden om mijn bedrijf opnieuw op te starten.
ik heb eerst geprobeerd middels een advocaat te procederen, maar deze remde de procesvoering eerder af dan deze te bespoedigen, en zorgde door een veelheid aan procedurefouten er bijna voor dat ik alles verloor. hierna heb ik rechtzaken tegen deze lieden tijdelijk moeten opgeven, totdat ik weer wat geld had. daarna ben ik alsnog in kanton naar de rechter gestapt. de rechtbank heeft mij vrijwel de hele procedure in kanton laten voeren, om mij daarna zonder uitspraak naar de rechtbank te verwijzen. in de rechtbank had ik weer geen advocaat nodig, alleen een procureur, en deze heeft vrijwel geen werkzaamheden verricht (€ 80,- , plus € 190,- griffierecht)
voor het merendeel heb ik deze zaak gewonnen, en tegenpartij heeft mij aan proceskosten € 800,- moeten betalen terwijl ik zoveel niet eens kwijt was. tegen hetgeen ik niet heb gekregen ga ik in hoger beroep bij het gerechtshof in den haag met dezelfde procureur. heb ik weer geen advocaat nodig, kan ik mijn eigen verweer schrijven zonder advocaat die alleen wil schikken met de tegenpartij en een riante vergoeding opstrijken terwijl 'ie mijn zaak vergalt.

ik kan en wil je helpen, (uiteraard gratis) en ben na twee jaar procederen specialist op het gebied van auteursrecht en gerechtelijke procedures. indien je een rechtzaak in kanton begint, zonder advocaat, betaal je alleen het griffierecht (€ 26,-), en eis je in eerste instantie alleen het staken van de inbreuk op jouw rechten, en inzicht in de verkoopcijfers middels een accountantsverklaring. dit is standaard, en win je altijd indien je auteursrecht kunt aantonen(wat al gegarandeerd is wanneer het eerder was uitgegeven). bovendien kan een dergelijke zaak volledig schriftelijk worden uitgevochten wanneer je er geen kort geding van maakt. een dergelijke zaak kan in tien maanden worden uitgevochten wanneer advocaten niet onderling marchanderen. je hebt hierna een uitspraak van de rechter in handen waarmee je verdere procesvoering eenvoudig kunt uitvoeren. schadevergoeding of winstafdracht is eenvoudig aan te tonen wanneer wederpartij een accountantsverklaring heeft moeten overleggen. het enige nadeel aan een procedure in kanton is de maximumgrens aan eis van € 5000,-, waardoor je moet uikijken met het eisen van dwangsommen e.d.

sorry voor het lange verhaal, maar dan moet je maar niet met van die moeilijke vraagstukken komen Rolling Eyes

groeten, kar Cool
Bekijk profiel Stuur privé bericht
josine85



Leeftijd: 38
Geslacht: Vrouw
Sterrenbeeld: Schorpioen
Studieomgeving (BA): EUR

Berichten: 4


BerichtGeplaatst: ma 02 apr 2007 13:08    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

ik ben erg benieuwd hoe dit afloopt! (ik kan er verder niets zinnigs over zeggen, ben me net aan t inlezen in de IE, 3e jaars rechten)..
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Amiga



Leeftijd: 63
Geslacht: Vrouw
Sterrenbeeld: Ram


Berichten: 14


BerichtGeplaatst: di 03 apr 2007 21:42    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Hallo Kar en Josine,

Bedankt voor het support!

Er zit wat in de pijplijn, maar daar kan ik nu helaas nog even niks over zeggen. Mocht dat niet lukken dan gaan we de suggestie van Kar overnemen.

Jullie horen zeker nog van mij.

Amiga
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie Pagina 2 van 2 Ga naar pagina Vorige  1, 2

Tijden zijn in GMT + 2 uur


Wie zijn er online?
Leden op dit forum: Geen

U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
U mag geen reacties plaatsen
U mag uw berichten niet bewerken
U mag uw berichten niet verwijderen
U mag niet stemmen in polls

Ga naar:  



Home | Over Rechtenforum.nl | Agenda | Visie | Downloads | Links | Mail deze site | Contact

Sites: Rechtennieuws.nl | Jure.nl | Maxius.nl | Parlis.nl | Rechtenforum.nl | Juridischeagenda.nl | Juridica.nl | MijnWetten.nl | AdvocatenZoeken.nl

© 2003 - 2018 Rechtenforum.nl | Gebruiksvoorwaarden | Privacyverklaring | RSS feeds