Groenvoorziening "buiten de deur "onderhoud
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Civiel recht

#1: Groenvoorziening "buiten de deur "onderhoud Auteur: Pluk64 BerichtGeplaatst: za 24 jun 2023 17:14
    —
Hi allemaal,

Wij- een aantal bewoners/huurders van dezelfde woningstichting worden geconfronteerd met "verplichtingen " om ineens NA 12 jaar wonen de groenvoorziening die aan de buitenkant van de tuinschuurtjes geplant is door de woningstichting te verwijderen en zelf te onderhouden.

Al 12 jaar lang wordt het "groen "dat op de stoep hangt en het onkruid verwijderd met een trimmer door de hoveniers van de gemeente. De hedera die de woningstichting in 2012 bij oplevering van de nieuwe huizen heeft geplant aan de achterkant van tuinschuurtjes is voor niemand bereikbaar en zit zogezegd buiten de deur. We zien de hedera ook niet, zit aan de straatkant en elk ander persoon die langsloopt of de bewoners van de woningen aan de overkant zien hem wel.

Nu ineens moeten wij als bewoners dit onderhoud gaan plegen. Wij hebben het niet geplant! En hebben er ook geen "genot "van zo te zeggen. Sterker nog...de hedera is geplant door de woningstichting aan de straatkant van de tuinschuurtjes en daar hebben ze weer draadgaas voor gezet. Kortom niemand kan er bij komen of je moet het hek verwijderen ...en dan kan de woningstichting weer gaan klagen dat je hun hek gemold hebt.

Nu kregen we ineens een brief van de gemeente dat wij de hedera moeten onderhouden omdat het te groot word. We hebben de gemeente inlicht dat dit niet de hedera is van de bewoners maar van de woningstichting . Hadden ze geen oren na, dat moesten we maar uitvechten met de woningstichting ...en die geven al meer dan 3 jaar niet thuis.

De hedera is voor ons niet te zien, voor elk ander wel
Zit aan de straatkant en achter een draadgaas hek

Hoe moeten we dit aanpakken?

#2:  Auteur: bona fides BerichtGeplaatst: ma 26 jun 2023 21:09
    —
Mijn eerste gedachte is ook dat dit niet het probleem is van de huurders maar van de woningstichting als eigenaar.

Waar "dreigt" de gemeente mee? Wat als jullie niets doen? Stuurt de gemeente dan haar plantsoendienst en stuurt ze de rekening naar... de eigenaar?



Rechtenforum.nl -> Civiel recht

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl