tweede hands camper via marktplaats gekocht van particulier
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Rechtshulp

#1: tweede hands camper via marktplaats gekocht van particulier Auteur: estherjanssen_68 BerichtGeplaatst: di 20 mrt 2018 13:06
    —
graag advies. Camper gekocht van particulier, met koopovereenkomst. geen aanbetaling. na 1 uur van de koop af willen omdat blijkt dat de motor van de camper voor heel veel problemen zorgt( Kassa nov 2016 en NKC bericht(Motoren van het type 2.2 TDCi die tussen 6 januari 2006 en 17 oktober 2010 van de band af rolden kunnen al bij lage kilometerstanden in de soep draaien). Dat is verzuimd te vertellen.
punt 2 de eigenaar heeft na het ondertekende koopcontract nog minimaal 2x de camper proberen te verkopen aan anderen.
gelukkig geen aanbetaling gedaan.
via marktplaats.
kan deze koop ongedaan worden gemaakt? (dwaling? en oplichting na tekenen koopovereenkomst? van twee walletjes eten)

#2:  Auteur: StevenK BerichtGeplaatst: di 20 mrt 2018 20:47
    —
Nee. Want het enige probleem waar u wat mee zou kunnen, de beruchte 2.2 Ford motor, stuit af op uw onderzoeksplicht. En juist bij campers (en caravans ook trouwens) weegt die onderzoeksplicht zwaar, omdat eigenlijk iedereen het er over eens is dat je bij zo'n ding een aankoopkeuring moet (laten) doen.

#3:  Auteur: estherjanssen_68 BerichtGeplaatst: di 20 mrt 2018 21:10
    —
Oke. Dank je. En het feit dat ze de camper probeerden door te verkopen aan anderen? 2 ervan is te bewijzen.

#4:  Auteur: estherjanssen_68 BerichtGeplaatst: di 20 mrt 2018 21:29
    —
bovendien is het contract wel ondertekend met een handtekening maar de naam van de eigenaresse staat er niet onder. alleen een email adres van haar dochter en een telefoonnummer van haar dochter. is dat nog van invloed?

#5:  Auteur: Alfatrion BerichtGeplaatst: di 20 mrt 2018 21:33
    —
Ik ken de onderzoeksplicht anders. Het product moet geschikt zijn voor normaal gebruik, behalve als het komt op gebreken waarvan hij de aanwezigheid niet behoefde te betwijfelen. Dit laatste ken ik als dat de koper het gebrek zelf op eenvoudige wijze had moeten kunnen ontdekken. Als iedere poteneciele koper iemand moet inhuren, dan wordt dat een duurgrapje.

Zie bijvoorbeeld:
https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHSGR:2011:BT7574

In deze zaak had de koper geen onderzoek gedaan en de verkoper geen mededelingen gedaan.

Quote:
7.4.4. Anders is dat echter met de overige opgesomde gebreken. Deze zijn door een leek niet op het eerste gezicht waarneembaar. De gebreken 2-5, 9, 12-14 zijn ernstig en maken, zo is onbetwist door garage Perfect Gear Auto’s vastgesteld, dat de auto niet geschikt was om de openbare weg te berijden. Daarmee voldeed de auto niet aan datgene wat ervan verwacht mocht worden en is er sprake van non-conformiteit. Gesteld noch gebleken is dat de koopprijs van € 1750,-- voor een 12-jaar oude Ford Ka zodanig laag is, dat de koper niet kon verwachten dat de auto nog aan het verkeer kon deelnemen.

7.4.5. Mogelijk is dat F&S hiervan evenmin op de hoogte was, nu zij het hof heeft medegedeeld dat zij de auto na de inkoop alleen maar heeft gewassen en schoongemaakt (en dus niet nader heeft onderzocht of gekeurd). Dat F&S zelf de auto niet nader heeft onderzocht alvorens deze door te verkopen - en zij daardoor niets wist over de staat van de ter verkoop aangeboden auto - blijft echter geheel voor haar eigen risico nu de mededelingsplicht van de verkoper in deze prevaleert boven de onderzoeksplicht van de koper.



Rechtenforum.nl -> Rechtshulp

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl