stappenplan deurwaarder in niet EU land.
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Civiel recht

#1: stappenplan deurwaarder in niet EU land. Auteur: atlas1302 BerichtGeplaatst: ma 26 jun 2017 13:24
    —
Beste Forum leden,

Wij zijn nieuwkomers op het forum, en we zijn blij om vanuit CV te mogen deelnemen. Het rechtsysteem zit hier anders in elkaar en we hebben juist een vraag over een deurwaarder in Nederland.

Is de deurwaarder verplicht om naar CV af te reizen om het adres te verifiëren op juistheid, of kan hij/zij het adres klakkeloos aannemen wat in het BRP staat vermeld. Er kan in tussen tijd wel verhuisd zijn op CV, wat wel op CV bekend is maar niet in het BRP.

Vr.grt. Atlas

#2:  Auteur: incasso-deskundige BerichtGeplaatst: wo 19 jul 2017 18:50
    —
Nee. In beginsel kan de deurwaarder afgaan op de vermelding in de gba/brp. Indien daaruit een nieuw adres in het buitenland blijkt, zal de deurwaarder dat binnen de redelijke grenzen moeten proberen te verifieren in het buitenland. Mocht dat niet (binnen een redelijke termijn) lukken, dan kan volstaan worden met "openbare betekening".

#3:  Auteur: StevenK BerichtGeplaatst: do 20 jul 2017 15:36
    —
De deurwaarder mag in beginsel afgaan op de gegevens zoals geregisteerd bij de KvK. Als echter blijkt dat het adres kennelijk niet meer in gebruik is, dan zal de deurwaarder nader onderzoek moeten doen. Dit onderzoek gaat echter niet zo ver dat hij naar de personen op zoek hoeft te gaan, hij beperkt zich in beginsel tot onderzoek van de registers en als dat niet voldoende soelaas biedt, kan hij volstaan met openbare betekening.



Rechtenforum.nl -> Civiel recht

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl