DAS: de landing in Normandië
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Stage / Praktijk ervaringen

#1: DAS: de landing in Normandië Auteur: Throne BerichtGeplaatst: wo 23 jul 2014 13:50
    —
Als mijn pogingen om een stage te verkrijgen bij DAS zouden corresponderen met de landing in Normandië dan zou half Europa nu Duitssprekend zijn.

Niet alleen is het vrijwel onmogelijk om een stageplek daar te verkrijgen als je buiten de gangbare normen valt: iets ouder, studeert via de Open Universiteit, etc. maar het blijkt ook dat DAS fop-stageplekken aanbiedt aan rechtenstudenten (dan wel daar sterk de schijn van te hebben). De tijd die al deze rechtenstudenten hebben verspild om motivatie- en stagebrieven te schrijven naar aanleiding van deze fop-stagevacatures is waarschijnlijk toegewijd aan Moloch of iets dergelijks. Anders zie ik het nut er niet van in om honderden stagebrieven per jaar uit te lokken die waarschijnlijk om de week digitaal worden versnipperd zonder gelezen te zijn.

En DAS is hier geen uitzondering op. Een groot deel van de geadverteerde stageplekken bij de grotere bedrijven (rechtsbijstandverleners, maatschappelijke hulp, gemeentes, advocatenbureaus, Zuidas, etc.) bestaan nog geeneens. Dit zijn 'stagemogelijkheden' die aangeboden worden ter promotie van het eigen bedrijf op hun websites, om zogenaamd hun 'maatschappelijke betrokkenheid' te tonen. Op navraag krijg je resoluut te horen dat de afdelingen, organisaties, ondernemingen geen tijd beschikbaar hebben. En dit is voordat ze jouw CV en cijferlijst hebben gezien.

En die studiekeuze nonvaleurs blijven maar aankondigen dat men altijd wel iets kan vinden in de juridische sector. Lijkt wel alsof condoleances meer op zijn plaats zijn op het verwerven van een master in het Nederlandse recht.

Had IT moeten kiezen.



Rechtenforum.nl -> Stage / Praktijk ervaringen

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl